نارسایی قلبی

نارسایی قلبی این گونه تعریف می شود: قلب موظف به پمپاژ دائمی زیادی است تا خون و اکسیژن مورد نیاز اعضا و بافت‌ها را به سرتاسر بدن‌ بفرستد. با این وجود گاهی اوقات قلب به دلایل مختلف آسیب دیده و ضعیف می‌شود و برای پمپ کردن همان مقدار خون به بدن باید بسیار سخت‌تر کار کند.

در افراد مبتلا به “نارسایی قلبی” سرانجام، قلب نمی‌تواند زیر فشار کار زیاد تاب آورده و مایعات شروع به برگشت به ریه‌ها و شکم فرد کرده و تنفس را دشوار می‌کند.

در ادامه پنج نکته که افراد مبتلا به “نارسایی قلبی” باید بدانند و آن‌ها را رعایت کنند از زبان یک پزشک متخصص قلب و عروق و به نقل از شبکه خبری “سی‌ان‌ان” آورده شده است:

۱)  شما می‌توانید از نارسایی قلبی جلوگیری کنید

افراد بسیاری هستند که با خطر بالای ابتلا به نارسایی قلبی مواجه‌اند و تصور می‌کنند که نمی‌توانند کاری برای جلوگیری از آن انجام دهند و این اتفاق را نتیجه عادی پیری می‌دانند.

اما این تصور درست نیست. شما می‌توانید با مواردی مانند کاهش فشار خون، کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن، ورزش بیشتر، کاهش مصرف سدیم، کاهش مصرف الکل و ترک سیگار خطر ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهید. البته عوامل خطری مانند سابقه خانوادگی و نژادی وجود دارد که ما نمی‌توانیم آن‌ها را کنترل کنیم. با این حال قطعاً اقداماتی وجود دارند که افراد می‌توانند برای کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی و حفظ سلامت خود انجام دهند.

۲) نارسایی قلبی به این معنی نیست که قلب واقعاََ ناکارآمد است

به طور معمول، بیماران به دلیل نام این بیماری که کاملاً گمراه کننده است، دچار سردرگمی می‌شوند . بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی تصور می‌کنند که عملکرد قلب‌شان متوقف می‌شود. این در حالی است که در افراد مبتلا به نارسایی قلبی، قلب متوقف نشده و به طور کامل ناکارآمد نمی‌شود و تنها برای رساندن خون به بدن باید سخت‌تر کار کند که این امر می‌تواند منجر به ایجاد مشکلاتی شود. در واقع قلب افراد مبتلا به نارسایی قلبی هنوز هم خون را پمپاژ می‌کند اما با ظرفیت کمتری این کار را انجام می‌دهد.

۳) افراد مبتلا به نارسایی قلبی نباید از ورزش دوری کنند

بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی از ورزش کردن دوری می‌کنند، چرا که تصور می‌کنند این کار با توجه به این که عملکرد قلب آن‌ها را بیشتر می‌کند، برایشان ضرر داشته و به قلبشان فشار وارد می‌کند. نکته‌ای که باید دانست آن است که قلب نیز ماهیچه است، بنابراین هرچه بیشتر از آن استفاده کنید، قوی‌تر می‌شود. بیماران باید درک کنند که داشتن فعالیت برای کنترل نارسایی قلبی بسیار مهم است.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند بزرگسالان حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه در هفته ورزش با شدت بالا انجام دهند. البته همه افراد مبتلا به نارسایی قلبی قادر به انجام این کار نیستند و از این رو بهتر است برای تهیه یک برنامه فعالیتی متناسب با سبک زندگی و شرایط خود با پزشک متخصصی که تحت نظر او هستید، مشورت کنید. توجه کنید که حتی کمی ورزش نیز می‌تواند نقش زیادی در حفظ سلامت شما و تقویت قلبتان ایفا کند.

۴) حمایت از افراد مبتلا به نارسایی قلبی نقش شایانی در سلامت آن‌ها دارد

نارسایی قلبی یک بیماری طولانی مدت است، بنابراین بیماران باید متعهد به ایجاد تغییرات پایدار در سبک زندگی خود باشند و اطمینان حاصل کنند که رژیم درمانی و پرهیزات خود را به طور کامل دنبال می‌کنند. زمانی که دوستان و اعضای خانواده افراد مبتلا به نارسایی قلبی از آن‌ها حمایت می‌کنند، اجرای این تعهدات برای آن‌ها بسیار راحت‌تر می‌شود.

بخوانید
آزمایش خون و انواع آزمایش خون

مراقبان این مبتلایان باید بدانند که پیروی از رژیم‌های کم چرب، کم سدیم و بدون کلسترول تا چه اندازه برای این بیماران اهمیت دارد. هم‌چنین کنترل میزان داروهای مصرفی مبتلایان نیز بسیار حائز اهمیت بوده و بر عهده مراقبان است. مراقبان هم‌چنین باید به بیماران کمک کنند علائم خود را تحت نظر گرفته و بتوانند در صورت بدتر شدن علائم آن را اعلام کنند.

سرانجام، مراقبین باید به خاطر داشته باشند که از خود نیز مراقبت کنند. آن‌ها باید از سلامت جسمی و روحی خوبی برخوردار باشند تا بتوانند به شکل مناسبی از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مراقبت کنند و پشتیبانی لازم را به آن‌ها ارائه دهند.

۵) ابتلا به نارسایی قلبی به معنی مرگ حتمی نیست

برخی بیماران تشخیص نارسایی قلبی را به معنای مرگ خود می‌دانند اما خبر خوب این است که در سال‌های اخیر پیشرفت‌های موفقیت‌آمیز بسیاری در زمینه درمان نارسایی قلبی صورت گرفته است. در سال‌های اخیر داروهای جدید، دستگاه‌های جدید و روش‌های جدید جراحی برای مبتلایان به نارسایی قلبی ارائه شده است که منجر به کیفیت بالاتر زندگی و افزایش طول عمر برای آن‌ها شده‌اند.

لازم است بدانید کنترل نارسایی قلبی یک تعهد طولانی مدت است اما اگر رژیم درمانی خود را به طور کامل دنبال کنید و تغییراتی برای ایجاد سبک زندگی سالم اعمال نمایید می‌توانید با وجود ابتلا به نارسایی قلبی با کمترین دردسر و نگرانی زندگی کنید. همچنین می توانید از نوار قلب در منزل بهره مند شوید.

علت نارسایی قلبی چیست؟

همواره یکی از بیماری هایی که بسیاری از افراد به آن مبتلا می‌شوند و باعث می‌شود تا نگرانی ها و مشکلات زیادی را برای آنها به همراه داشته باشد، بیماری نارسایی قلبی می باشد، که در ادامه قصد داریم به معرفی این بیماری و علت آن بپردازیم.
در خصوص نارسایی قلبی چگونه می توان بیان کرد که چنانچه فرد در شرایط خاصی قرار گیرد و یا مبتلا به بیماری های شود که موجب آسیب دیدگی قلب شود این امکان فراهم خواهد شد که او دچار نارسایی قلبی شود. در واقع زمانی که سخن از نارسایی قلبی می‌شود، یعنی برای فرد وضعیتی به وجود می آید که قلب شما دیگر قادر نخواهد بود که نیاز بافت های بدن به اکسیژن، و همچنین نیاز آنها به مواد مغذی را تامین نماید به طور کلی دلایلی وجود دارند که در به وجود آمدن این شرایط تاثیر گذار می باشد.

۱- اولین علل آن  مخصوص به زمانی است که ماهیچه قلبی به دلایل متعددی ضعیف شده باشد و رگ ها و شریان هایی که خون را به قلب می‌رسانند، تنگ شده باشد، که اصلی ترین دلیل آن رژیم نادرست غذایی فرد و مصرف چربی بیش از اندازه می‌باشد، که در نتیجه آن انباشته شدن چربی ها در دیواره شریان ها مانعی از عبور خون به آسانی خواهد شد، در نتیجه خون با نیروی کافی به سایر قسمت های بدن پمپ نمی‌شود در هنگام وقوع چنین مسئله ای خون دارای اکسیژن به همه قسمتهای بدن و انواع بافت ها فرستاده نخواهد شد.

۲- علل دوم مربوط به زمانی می باشد که افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا باشند، در چنین مواقعی پر فشاري خون قلب را وادار میکند که برای پمپاژ خون، فعالیت خود را بیش از حد معمول افزایش دهد، که با توجه به گذر زمان این فعالیت بیش از حد معمول سبب می شود تا ماهیچه قلبی زمانی که در حال استراحت قرار دارد فعالیت آن دچار مختل شود و در نتیجه نتواند با خون کافی پر شود.

بخوانید
آزمایش هورمون تستوسترون چیست

علت نارسایی قلبی چیست؟

۳- از جمله عوامل دیگری که در پمپاژ صحیح خون به سرتاسر بدن می تواند تاثیر گذار باشد، دریچه های قلبی می باشند. در واقع وظیفه اصلی دریچه های قلبی این است که جریان خون را با فشار و همچنین جهت مناسب در داخل حفره های قلب انجام دهد. زمانی که فرد مبتلا به بیماری های مربوط به دریچه قلب شوند، از جمله تنگی دریچه ها، تنگی دریچه های قلب باعث میشود تا فرایند جریان خون با اختلال مواجه شود و در داخل قلب میزان فشار افزایش پیدا کند.

نارسایی دریچه های قلبی نیز می توانند عللی به شمار روند در جهت اختلال در عبور جریان خون، در واقع زمانی که فرد مبتلا به بیماری نارسایی دریچه های قلب شود جریان خون او به سمت عقب بر خواهد گشت و برای او مشکلاتی را به ارمغان خواهد آورد.

۴- کاردیومیوپاتی، از جمله بیماری هایی است که می تواند در نارسایی قلبی و رخ دادن آن نقش پررنگی به همراه داشته باشد، زمانی که فردی مبتلا به این بیماری شود عضله های قلب او به طور طبیعی پمپاژ نخواهند کرد علت اصلی این رخداد می تواند ناشی از اختلال های خود ایمنی جهش های ژنتیکی تجمع پروتئین های غیر طبیعی در بدن یا عفونت های مختلف باشد، که در هر صورت سبب میشود تا پمپاژ خون به درستی صورت نگیرد. البته نارسایی قلبی تنها در خصوص مواردی که ذکر شد به وجود نخواهد آمد بلکه دلایل دیگری همچون، ضربان غیرطبیعی قلب، استفاده از الکل یا مواد مخدر، بیماری های مادرزادی قلبی، دیابت

و یا بیماری‌های غده تیروئید نیز می‌توانند در این زمینه نقش داشته باشند.

انواع نارسایی قلبی

هنگامی که صحبت از انواع نارسایی قدیمی شود منظور این است که نارسایی قلبی کدام قسمت از قلب را به خود درگیر کرده است چرا که نارسایی قلبی هم می تواند یک طرفه و یا اینکه میتواند دو طرف آن را به خود درگیر نماید به طور معمول در اکثر افراد مشاهده شده است که نارسایی قلبی ابتدا سمت چپ قلب افراد را به خود درگیر میکند.

۱- نارسایی قلبی سمت چپ

همواره سمت چپ قلب از قدرت بسیار بیشتری برخوردار می باشد و خون را به سراسر بدن پمپ می‌کند. در ادامه دهلیز چپ قلب، خون را از ریه‌‌ها تحویل می‌گیرد و آن را به بطن چپ می‌فرستد و از آنجا خون وارد گردش خون عمومی بدن می‌شود. زمانیکه فرد دچار نارسایی قلبی سمت چپ شود بطن سمت چپ او او بزرگتر از بطن سمت راست او خواهد بود که در نتیجه آن سمت چپ او قادر خواهد بود تا مقدار بیشتری از خون قلب را پمپ کند.این نوع از نارسایی رامی توان به دوشاخه مجزا از هم تقسیم نمود که ممکن است است هر یک از آنها در هر یک از افراد به وجود بیاید،
نارسایی سیستولیک، چنانچه بطن چپ به فرد از قدرت کافی برخوردار نباشد و در باغ ضعیف باشد قادر نخواهد بود تا خون را به مقدار کافی به سمت بافت های بدن پمپاژ کند.

۲- نارسایی دیاستولیک

حال چنانچه بطن چپ بیشتر از حد معمول ضخیم باشد،در این صورت نیز همچنان نخواهد توانست تا خون را به اندازه کافی در داخل خود جای دهد.

انواع نارسایی قلبی

۳- نارسایی قلبی سمت راست

نوع دیگری از نارسایی قلبی مربوط به نارسایی قلبی سمت راست بدن میشود، به طور معمول چنانچه اجزای سمت چپ قلب از کار بیفتند و نتواند فعالیت خود را به درستی انجام دهند کشور مایعاتی که از سمت ریه ها به قلب وارد می شوند به قسمت راست بدن آسیب می رساند.

بخوانید
علائم شکستگی استخوان و درمان

۴- نارسایی احتقانی قلب

رفت و بازگشت خون از قلب از عوامل مهمی به شمار می رود اختلال در فرآیند آن موجب بروز نارسایی قلبی خواهد شد چنانچه خروج خون از قلب سرعت مناسب صورت نگیرد، برگشت آن به داخل قلب نیز کندتر انجام خواهد شد در نتیجه این اختلال خون در رگ های منتهی به بدن تجمع پیدا میکند و به همراه خود تورم در قسمتهای مختلف بدن همچون پاهارا به دنبال خواهد داشت، علاوه بر آن نیز می توانند مشکلاتی را در خصوص تنفس فرد ایجاد نماید.

آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟

بیماری نارسایی قلبی می‌تواند با عوارض جدی همراه باشد، و به قسمت های دیگر اعضای بدن فرد نیز آسیب های جدی وارد نماید. که برای جلوگیری از این اتفاق توصیه می شود تا افرادی که مبتلا به این بیماری می‌شوند، با مراجعه به پزشک سعی به عمل آورند تا ان را کنترل کرده و به دنبال آن طول عمر بیمار افزایش پیدا کند. چنانچه فردی مبتلا به این بیماری شود، همانطور که در پیش تر نیز به آن پرداختیم، خون‌رسانی در بدن اون به‌خوبی انجام نخواهد شد و این امر می‌تواند زمینه ساز بیماری هاو مشکلاتی همچون،

۱- وارد شدن آسیب به کبد و کلیه که درنتیجه‌ی آن کاهش جریان خون و تجمع مایعات در این اندام‌ها به وجود خواهد آمد.

۲- تجمع مایعات در ریه و اطراف آن

۳- سوءتغذیه، که می‌تواند زمینه ساز ایجاد تهوع در فرد و همچنین تورم شکم باشد که غذا خوردن را برای فرد دشوار خواهد کرد، همچنین کاهش جریان خون به معده می‌تواند مانع از  جذب مواد مغذی باشد.

۴- فشارخون بالای ریوی

نارسایی قلبی می‌تواند نشانه هایی را با خود به همراه داشته باشد، که چنانچه هر فرد با هریک از علائم آن مواجه شد، میتواند متوجه شود که آیا مبتلا به این بیماری شده است یا خیر، که البته ناگفته نماند که علائم نارسایی قلبی بستگی به نوع نارسایی و شدت آن در افراد مختلف دارد.
چنانچه نارسایی قلبی خفیف قلبی باشد، ممکن است که هیچگاه متوجه آن نشوید مگر زمانی که مشغول به فعالیت شدید ورزشی باشید.
اما چنانچه نارسایی قلبی شما با میزان و شدت بیشتری برخوردار باشد با توجه به اینکه جز کدام یک از انواع نارسایی قلب می باشد، علائم متفاوتی را با خود به همراه خواهد داشت.

آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟

۱-علائم نارسایی قلبی سمت چپ

علائمی که هنگامی که فردی مبتلا به نارسایی قلبی سمت چپ بدن باشد به وجود می آید می توان به،مشکل تنفسی، سرفه، خستگی شدید حتی پس از استراحت، ضعف عمومی، متمایل به آبی شدن انگشتان و لبها، بروز خواب‌آلودگی و ایجاد مشکل در تمرکز، ایجاد مشکل در خوابیدن به‌صورت درازکش

۲- علائم نارسایی قلبی سمت راست

حال چنانچه فردی با بیماری نارسایی قلبی در سمت راست بدن خود مواجه شده باشد، با علائمی همچون، تهوع و ازدست‌دادن اشتها، بروز درد در ناحیه شکمی آنها، تورم در مچ‌ها، پاها، شکم و عروق گردن،تکرر ادرار، افزایش وزن مواجه خواهند شد.
امروز درمان این بیماری امکان پذیر میباشد اما نکته قابل توجه اینجاست که درمان آن به صورت قطعی وجود ندارد، در کنار آن نیز روش های درمانی وجود دارد که سبب به کنترل این بیماری می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین این مقاله

× مشاوره